Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookiek-kal kapcsolatos irányelv értelmében. Bővebb információ

Újítsd meg nappalid fényeit!

Újítsd meg nappalid fényeit!
Szűkebb helyiségekkel rendelkezők figyelem, itt a tökéletes megoldás, amivel tágasabbnak tűnhet minden lakrész!

 

A hangsúly a megfelelő világításon van! Biztosan mindenki találkozott már olyan helyiséggel, ami nem volt túl tágas, mégis annak tűnt. A terek nagyítása érdekében sokan ajánlják, hogy lehetőség szerint világos színű legyen a fal, kerüljön be sok fény, vagy épp világos színű bútorokkal lássuk el az optikai csalás érdekében a teret.

Sok helyütt nem jut be természetes fény a lakásba, de szerencsére már rengeteg fényforrás képes helyettesíteni. Egészen sok játékosságot és életet vihetünk a lakásba, ha megfelelően választunk lámpát. Kiemelhetünk tárgyakat, életet lehelhetünk egy fakó stílusú lakásba, tágíthatjuk a teret.

 

A nappali világításánál érdemes ügyelni arra, hogy ez lesz otthonunk központi része, így megfelelő fényerejű lámpát javaslunk. A színhőmérséklet többnyire attól függ, milyen adottságai vannak a helyiségnek, milyen hangulatot szeretnénk előidézni. Hideg fehér, vagy természetes fehér fénnyel biztosan minden hangsúlyos lesz, amit szeretnénk. Ha a hangulat sem utolsó szempont, akkor a következőket tudjuk ajánlani: 1. állítható színhőmérsékletű lámpát, 2. kiegészítő lámpa. Bár a meleg fény nagyszerű hangulatot idézhet elő, nincs exkluzívabb egy hideg fényű LED lámpánál, ami kiemeli a csillogást.

 

Nem csak a készülék által kibocsájtott fény, de a forma is kardinális kérdés. Egészen más szerepe van egy hatalmas csillárnak, mint egy álmennyezetbe süllyesztett spotlámpának. A tevékenységeddel sem árt összeegyeztetni. Fontos elkülöníteni, hogy általános világítást keresel, háttérvilágítást, vagy valamilyen specifikus megoldást szeretnél.

Ha igazán extra dolgot szeretnél, variáld lámpáid! Az általuk bezárt szög fényeit ollózd össze, válassz különböző formájú lámpákat azonos funkcióval. Célzott fényt javaslunk, ha például az íróasztalt vagy a vitrint szeretnénk kiemelni, azonban az általános világításhoz egy egyedi függeszték is nagyszerű lehet.

 

Az oldal tetejére