Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookiek-kal kapcsolatos irányelv értelmében. Bővebb információ

Újítsd meg hálószobád fényeit!

Újítsd meg hálószobád fényeit!

Itt az idő, hogy a régi izzókat energiatakarékosra cseréld! És ha már az átalakításnál jársz, nem árt, ha egy új külsejű lámpát újítasz. Egy kis változatosság mindig kell! :)

 

A stílusváltás sokszor teljeskörű átalakítást igényel, de a lámpákkal más a helyzet. Elég egyetlen dekor elemet kicserélnünk, és máris teljesen más hangulatú szobát kapunk.

Hoztunk egy teljesen egyszerű példát. Három különböző színhőmérsékletű lámpát láthatunk egymás mellett, melyek szuperül szemléltetik, mennyire különböző hangulatot képes csupán a fényforrásunk okozni. Balról az első képen egy meleg fényű (3000 Kelvin) lámpát mutatunk, ami az otthon melegét sugározza felénk. Bár kellemes hangulatot idéz, mégis inkább a meghittebb helyiségekbe ajánljuk, mint például a hálószoba. Középen egy természetes fehér fényű (4200 Kelvin) megvilágítással van ellátva, mely a nevéből adódóan is egyértelmű, hogy a természetes fényt tükrözi leginkább. Nem túlzottan fényes, de megfelelően megvilágítja a teret. Jobb oldalon egy hideg fényű (6400 Kelvin) világítótestet láthatunk, ami kellő fényforrást biztosít a térnek. Néhány esetben zavaró lehet ez a fajta vakítóan ”fehér” fény, így az alábbi helyiségekbe javalljuk leginkább: iroda, dolgozószoba, raktár, fürdőszoba. Ezen helyiségekbe fontos, hogy jól megvilágítsa a munkaterületünket, vagy segítse a koncentrálást.

 

 

És mi a helyzet a hálószoba fényeivel?

Ha egy igazán hangulatos fényforrás mellett döntesz, akkor mindenképpen a LED csíkokat ajánljuk, amelyet különösebb átépítés nélkül, csupán a konnektorba dugva használhatsz is felhelyezés után. A praktikusság növelése érdekében már távvezérelhető modellek is léteznek, mellyel akár az ágyunkból is könnyen átvehetjük az irányítást és módosíthatjuk kedvünk szerint a fényeket.

Nem csupán LED csíkkal lehet remek hangulatot varázsolni. Egy süllyesztett spot lámpával igazi mediterrán hangulatot idézhetünk elő. Remek választás lehet továbbá az interior/ enteriőr stílusú design lámpa.

Természetesen az olvasás kedvelőinek elengedhetetlen az asztali lámpa vagy egy nagyszerű falba építhető olvasólámpa. A rattan elemek újra hódítanak, nem érdemes kihagyni a bevásárlólistáról!

 

 

 

Az oldal tetejére